Verstop je handen niet langer!

Via mijn klanten kwam ik er achter dat sommige vrouwen zich schamen voor de manier waarop hun handen er uit zien. Ze vinden hun handen lelijk en zouden het liefst hun handen de hele dag willen verbergen zodat ze niet in het openbaar te zien zouden zijn.

In het dagelijks leven ligt de focus bij de dingen die we doen met onze handen en niet bij de handen zelf, maar als je je schaamt voor je handen ben je je steeds bewust van je handen. Dit kan zorgen voor negatieve gevoelens, onzekerheid en gebrek aan concentratie.

Ook vertelden deze klanten mij dat zij een keer, om het uit te proberen, hun nagels lieten verstevigen en lakken bij een nagelsalon. Tot hun grote verbazing kregen ze daarna complimenten over hun nagels. Voor hun werd het duidelijk dat de focus van hun handen naar de mooie nagels was verlegd. Ze kregen in de gaten dat de omgeving helemaal niet naar hun handen keek, maar naar de nagels. Hierdoor konden ze ook zelf steeds meer, de mooie nagels zien, i.p.v. de ‘lelijke’ handen. Daarmee ebden ook de negatieve gevoelens rondom de handen weg en durven ze hun handen met trots te laten zien!